Ave Maria

Jótékonysági zarándoklat
Benefizfusswallfahrt

A boldogasszonyi bazilika baráti köre 4. alkalommal szervezi meg határon átnyúló jótékonysági zarándoklatát. A 2013. szeptember 7-én kezdődő zarándoklat 8.00 órakor indul a fertőszéplaki Templom dombról, ahol a Széchényi család által emelt barokk templom és egykori kastély található.
Az indulópont választás nem véletlen, hiszen a fertőszéplakiak híven ápolják őseik hagyományait és rendszeresen mennek a Szűzanyához az Esterházy-ak által épített bazilikához. A kötődés továbbá azért is erős, mert a fertőszéplaki téglagyárban készültek a bazilikát felépítő téglák.
A zarándokok Fertőszéplaktól a Mária út M05 szakaszán haladnak Fertőújlakra, majd tovább az osztrák határra. Itt lesz a Mária út újabb szakaszának megáldása, mely a határtól a boldogasszonyi bazilikáig húzódik. A szakaszt a baráti kör jelölte, táblázta ki a Fertő-táj Világörökség Egyesület segítségével, a Pilgrimage AT-HU L00081 projekt és magánadományozók támogatásával.
A közös zarándoklat célja az újabb szakaszra felhívni a figyelmet, cél a határon átnyúló egykori zarándoklatok felelevenítése és a határtérség zarándokmozgalmának erősítése. A zarándokok a tervek szerint 18.45-kor érkeznek a bazilikához, ahol közös Isten tiszteleten vesznek részt. Az adományokat a bazilika javára ajánlhatják fel a résztvevők.
Szeretettel várunk minden zarándokot és kérjük továbbítsák a hírt zarándoktársaiknak!
További információ: Fekete Tamás alpolgármester Fertőszéplak: +36 20 204 1791

20130907_frauenkirchen

top