Va obrambi Črne Madone ✝ A Fekete Madonna oltalmában
In der Obhut der Schwarzen Madonna ✝ Under the protection of the Black Madonna

1Úton – Zarándoklat az egységért

Idén már második alkalommal szervezik meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot. A rendezvény alapvető célja a zarándoklás népszerűsítése. Az egység és a béke szellemében rendezik meg útjukat.

A túrán Mária Út főágát járják be; többezer résztvevőre számítanak. A Mária Út Közép-Európa leghosszabb, 1400 kilométeres kiépített zarándokútja, amely a székelyföldi Csíksomlyótól az ausztriai Mariazellig húzódik. A résztvevők útjukat a különböző népek és nemzetek egységéért és békéjéért ajánlják fel.

Az 1Úton augusztus 22-én Sopronban, a Fő téren várja a túrázókat 10:45-kor, ahol áldás és ima után 11:00-kor indulnak útnak. A kb. 21 kilométeres túra útvonala: Sopron – Balfi-erdő – Kópháza – Kisboz – Hidegség – Fertőhomok – Hegykő. A zarándoklat szentmisével és agapéval zárul 19 órakor, ahol a Boldogasszonyból induló túrázókkal együtt ünnepelnek.

A következő nagyszabású zarándoklatra szeptember 5-én kerül sor. Mosonyi Mihály emlékére Mosonmagyaróvárról Boldogasszonyba/Frauenkirchenbe túráznak a boldogasszonyi zarándoktársaik, melyen a magyar résztvevőket is szeretettel várják.

ORF Magyarok